Εκστρατεία ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση από το Χαμόγελο του Παιδιού

Πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στη παιδική , με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό» διοργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην .

Εκστρατεία ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση από το Χαμόγελο του Παιδιού Το Χαμόγελο του Παιδιού σεξουαλική κακοποίηση

Στόχος της ς είναι να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους πολίτες ενάντια στο φαινόμενο, καθώς και να καταγράψει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων (εισαγγελέων, δικαστικών λειτουργών, Ελληνικής Αστυνομίας, δημοτικών αρχών, εκπαιδευτικών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) για το θέμα αυτό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι συναντήσεις με τους φορείς θα γίνουν με την υποστήριξη των κατά τόπους περιφερειών, την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, στην και θα ακολουθήσουν η Πάτρα (14/11), η Λάρισα (16/11), η Χαλκίδα (27/11), το (28/11), τα (29/11), η Τρίπολη (4/12) και η (8/12).

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τους πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.meneimystiko.gr για να ενημερωθούν για το φαινόμενο και να υπογράψουν τις προτάσεις που καταθέτει η οργάνωση προς ανοιχτό διάλογο, για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στην ιστοσελίδα αναρτώνται και πραγματικές ιστορίες παιδιών. Όπως η της 12χρονης Μ. που σήμερα ζει σε ένα από τα σπίτια της οργάνωσης. Μία κυρία την βρήκε να τριγυρνά μόνη της στους δρόμους ζητώντας χρήματα για να φάει και αισθανόμενη τον φόβο της, τηλεφώνησε στην «Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056», προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια για το παιδί.

Μετά την κλήση περιπολικό έφτασε άμεσα στο σημείο που βρισκόταν η μικρή και την μετέφερε σε αστυνομικό τμήμα, όπου θα συναντούσε ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό του «Χαμόγελου του Παιδιού». Εκεί, η Μ. διηγήθηκε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ λίγο καιρό αργότερα εξομολογήθηκε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακος από τον πατριό της.

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ της καμπάνιας του «Χαμόγελου του Παιδιού»