Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει μπάρες με ταχίνι και σοκολάτα με μόλις τρία υλικά.
Μπάρες με ταχίνι και σοκολάτα: Ένα νηστίσιμο κέρασμα, θρεπτικό και υγιεινό, αφού δεν έχει ίχνος ζωικών λιπαρών. Επιπλέον, γλυκαίνει με μέλι και όχι με ζάχαρη.
Μερίδες: 600 γρ. (περίπου 8 μερίδες), Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 2 ώρες
Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο επάνω από μία κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή σε φούρνο μικροκυμάτων (στα 500-600 W για μερικά λεπτά).
Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ακουμπάμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 17 x 17 εκ. και ύψους 2 εκ. επάνω σε μια λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου για 2 ώρες τουλάχιστον. Κόβουμε σε λεπτά, μακρόστενα κομμάτια.
Για περισσότερες συνταγές, κάνε κλικ στο site του Στέλιου Παρλιάρου