Μπαμπάς και μωρό: 9 tips για να γίνουμε αυτοκόλλητοι!

Απλά tips για να έρθουμε πιο κοντά στον καινούργιο άνθρωπο που φέραμε στον κόσμο! Τα βήματα που θα δυναμώσουν τη σχέση μας με τον γιο ή την κόρη μας είναι απλά και καθημερινά:

1. Συμμετέχουμε στη γέννα

Ναι, ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να γεννήσουμε, αλλά μπορούμε να συμμετάσχουμε στη γέννα. Μπορούμε να ετοιμάσουμε την τσάντα της συντρόφου μας για το μαιευτήριο, να της κάνουμε ερωτήσεις για όσα δεν γνωρίζουμε, να της κρατάμε το χέρι, να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο και να κρατήσουμε στην αγκαλιά μας το νεογέννητο.

Μπαμπάς και μωρό: 9 tips για να γίνουμε αυτοκόλλητοι!

2. Βγάζουμε τη μπλούζα μας

Η επαφή δέρμα με δέρμα έχει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα για τα νεογέννητα, οπότε μπορούμε κάποιες φορές να βγάλουμε τη μπλούζα μας και να αγκαλιάσουμε το μωρό. Είναι μοναδική αίσθηση και θα μας βοηθήσει να νιώσουμε πιο κοντά στο μικροσκοπικό πλασματάκι.

3. Κάνουμε μπάνιο μαζί

Το μπάνιο είναι μια καλή στιγμή για να έρθουμε πιο κοντά με το μωρό και είναι κάτι που όλοι οι μπαμπάδες μπορούν να το κάνουν! Μπορούμε να καθιερώσουμε την ώρα του μπάνιου ως τη δική μας ώρα με το μωρό και αυτό θα μας βοηθήσει να έρθουμε όλο και πιο κοντά.

4. Πηγαίνουμε στα ραντεβού με τους γιατρούς

Μπορεί να μην είναι εφικτό να είμαστε σε όλα τα ραντεβού, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε στα περισσότερα, γιατί είναι πιο εύκολο να δεθούμε με το μωρό όταν ξέρουμε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει. Και όταν πηγαίνουμε στα ραντεβού, θα πρέπει να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Αν έχουμε απορίες τις εκφράζουμε, γιατί δεν έχει νόημα να είμαστε εκεί και να μη συμμετέχουμε στη διαδικασία.

5. Ταΐζουμε

Αν το μωρό πίνει με μπιμπερό, είναι πολύ εύκολο να το ταΐσουμε εμείς, αλλά τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα όταν το μωρό θηλάζει. Αν όμως η σύντροφός μας έχει αντλήσει γάλα, μπορούμε να ταΐσουμε εμείς το μωρό. Μπορούμε επίσης να αναλάβουμε να ταΐσουμε εμείς το παιδί όταν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα ή, αν θηλάζει αποκλειστικά, να το κρατήσουμε εμείς για να ρευτεί και να το ξανακοιμήσουμε μετά τον θηλασμό.

Μπαμπάς και μωρό: 9 tips για να γίνουμε αυτοκόλλητοι!

6. Πάμε βόλτες

Μια βόλτα (ή πολλές) με το μωρό στο μάρσιπο θα μας βοηθήσει να έρθουμε πιο κοντά σ’ αυτό το καινούργιο ανθρωπάκι που έχουμε κρεμασμένο επάνω μας. Εξάλλου ο μάρσιπος φέρνει το κεφαλάκι του μωρού ακριβώς στην κατάλληλη θέση για φιλιά!

7. Παίζουμε

Παίζουμε ατέλειωτα παιχνίδια με τα μάτια, κάνουμε γκριμάτσες, βγάζουμε ήχους, μιλάμε στο μωρό, το αφήνουμε να εξερευνήσει το πρόσωπό μας με τα χεράκια του… Αν αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να κάνει πολλές χαζομάρες, θα διασκεδάσουμε και εμείς και μπορεί να αποσπάσουμε και το πρώτο γέλιο του μωρού! Διατρέχουμε βέβαια τον κίνδυνο να μας τραβήξει βίντεο η μαμά όταν κάνουμε όλες αυτές τις χαζομάρες και να το ανεβάσει στο Facebook!

8. Διαβάζουμε

Καθόμαστε αγκαλιά με το μωρό, του δίνουμε όλη μας την προσοχή και του διαβάζουμε ένα βιβλιαράκι. Το να ακούει τη φωνή μας και να αισθάνεται την αγκαλιά μας βοηθά πολύ την ανάπτυξή του.

9.Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας

Σε γενικές γραμμές, τα μωρά δεν είναι από πορσελάνη. Οπότε ο φόβος που έχουμε οι περισσότεροι ότι «θα σπάσουνε» είναι λίγο παράλογος και μας κρατάει σε απόσταση. Όσο άγαρμποι κι αν νομίζουμε ότι είμαστε, η αγκαλιά μας είναι πολύτιμη για τα μωράκια. Όσο περισσότερη εμπιστοσύνη έχουμε στον εαυτό μας, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να δεθούμε με το μωρό. Και όσο περισσότερο ασχολούμαστε με το μωρό, τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας θα αποκτάμε.

Πηγή: http://familyinaction.gr

Δείτε ακόμα:
Μοιραστείτε το...
  • Μπαμπάς και μωρό: 9 tips για να γίνουμε αυτοκόλλητοι!