(Για 2 ταψιά φούρνου )
ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη:
- 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
- 10 κουταλιές λάδι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 2 ποτήρια γάλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Για τη γέμιση
- Σάλτσα από ντομάτα ( όση χωράει στο διαβολάκι)
- 600 γρ ζαμπόν
- 600 γρ τυρί του τοστ
- Τυρί τριμμένο
- 250γρ μανιτάρια
- 2 πιπεριές και ότι άλλο θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά, βάζουμε το λάδι ,το αλάτι και το αλεύρι. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι ίσα να αρχίσει να ξεκολλά από τα χέρια. Ζυμώνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε μισή ώρα να ανέβει. Βουτυρώνουμε τα ταψιά και χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο, απλώνουμε τη ζύμη σπρώχνοντας τη με τα δάχτυλα μας πάνω στο ταψί. Βάζουμε πάνω τα υλικά της γέμισης και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Σύνταξη-Πνευματική Ιδιοκτησία: www.olagiativaptisi.gr |