Ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα και ποια τα λιγότερα!

Τα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα και τα που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.

Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα και ποια τα λιγότερα! φυτοφάρμακα

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

  • Μήλα
  • Ροδάκινα
  • Νεκταρίνια
  • Φράουλες
  • Σταφύλια
  • Σέλερι
  • Σπανάκι
  • Κόκκινες πιπεριές
  • Αγγούρια
  • Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

  • Αβοκάντο
  • Καλαμπόκι
  • Ανανάς
  • Λάχανο
  • Αρακάς κατεψυγμένος
  • Κρεμμύδια
  • Σπαράγγια
  • Μάνγκο
  • Παπάγια
  • Ακτινίδια
  • Μελιτζάνες
  • Γκρέιπφρουτ
  • Πεπόνι
  • Κουνουπίδι
  • Γλυκο

Πηγή: iatropedia