Η συγκλονιστική περιγραφή της Ρωσίδας που παρασύρθηκε με στρώμα θαλάσσης

Η γυναίκα που χάθηκε στη στο για 21 ώρες με μόνη βοήθεια ένα στρώμα, μίλησε για πρώτη φορά για την τρομακτική περιπέτειά της.

Η συγκλονιστική περιγραφή της Ρωσίδας που παρασύρθηκε με στρώμα θαλάσσης συκλονιστικό Ρέθυμνο εξομολόγηση

Η 55χρονη Όλγα Κούλντο, καρδιολόγος στο επάγγελμα, φοβήθηκε πως θα έβρισκε φρικτό θάνατο από ένα διερχόμενο γιοτ όταν βρέθηκε καταμεσής στο πέλαγος έχοντας παρασυρθεί από ένα ισχυρό ρεύμα κάνοντας στο Ρέθυμνο.

Πήγε για κολύμπι στην παρά την προειδο για τον καιρό και χωρίς να πει τίποτα στην οικογένειά της, που νόμιζε ότι ήταν στο σπα.

Η συγκλονιστική περιγραφή της Ρωσίδας που παρασύρθηκε με στρώμα θαλάσσης συκλονιστικό Ρέθυμνο εξομολόγηση

Η τρομοκρατημένη τουρίστρια αποκάλυψε πως φοβόταν επίθεση από καρχαρία και τα τεράστια κύματα, καθώς είχε απομακρυνθεί από την στεριά. Κρατιόταν με νύχια και με επάνω στο στρώμα, υπέστη υποθερμία το βράδυ και στη συνέχεια έπαθε εγκαύματα από τον δυνατό ήλιο.

«Μπήκα στη θάλασσα, ξάπλωσα στο στρώμα μου και την επόμενη στιγμή τα κύματα με μετέφεραν μακριά από την ακτή» είπε η Ρωσίδα τουρίστρια. «Σε λίγο, βρέθηκα σε πολύ βαθιά νερά, όπου δεν μπορούσα να πατήσω το έδαφος με τα μου. Δεν είμαι καλή κολυμβήτρια, οπότε απλώς γαντζώθηκα επάνω στο στρώμα μου και σκέφτηκα ότι σύντομα θα κατάφερνα να φτάσω στην ακτή. Αλλά αντ' αυτού, το ρεύμα και ο άνεμος με παρέσερναν όλο και πιο μακριά. Τότε άρχισα να φωνάζω και να κουνάω τα χέρια μου αλλά κανείς στην ακτή δεν με έβλεπε».

Επίσης, μιλούσε μόνη της και μετρούσε τις κινήσεις των χεριών της, για να παραμείνει σε εγρήγορση και να μην κοιμηθεί. «Δεν κοιμήθηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο, συνεχώς κουνιόμουν» είπε. «Τα πουλιά πετούσαν συνεχώς πάνω από το κεφάλι μου και νόμιζα ότι κάποιο από αυτά μπορεί να με χτυπούσε στο κεφάλι ή να τρυπούσε το στρώμα μου. Ήταν πραγματικά φρικτή η νύχτα, έκανα όλων των ειδών τις σκέψεις και η καταιγίδα ήταν εξωφρενική».

«Κουνούσα συνεχώς τα χέρια και τα πόδια μου για να μην αποκοιμηθώ» είπε η 55χρονη Ρωσίδα τουρίστρια. «Κουνούσα συνεχώς τα χέρια και τα πόδια μου για να μην αποκοιμηθώ» είπε η 55χρονη Ρωσίδα τουρίστρια.

Η Όλγα παραδέχτηκε ότι κάποιες στιγμές την κατέβαλαν «σκοτεινές σκέψεις» και ο φόβος πως δε θα επιβίωνε. Σκέφτηκε μάλιστα να αφήσει το στρώμα – αλλά ευτυχώς δεν το έκανε, ήταν η σωτηρία της και χωρίς αυτό θα είχε πνιγεί.

«Σκεφτόμουν τον Όλεγκ και την Γιούλια και έπειτα όλους τους συγγενείς μου. Σκέφτηκα πόσο θα πληγώνονταν με τον θάνατό μου. Αυτό με έκανε να συνεχίσω. Έπρεπε να αγωνιστώ μέχρι τέλους. Προσπαθούσα να διώξω τις κακές σκέψεις μου».

Υπήρχαν όμως κι άλλοι φόβοι- αυτός ενός καρχαρία ή άλλες απειλές της θάλασσας. «Ένιωθα πράγματα να αγγίζουν τα πόδια μου. Συνεχώς διαβεβαίωνα τον εαυτό μου πως ήταν μόνο φύκια, τίποτα επικίνδυνο, ότι δεν υπήρχε τίποτα κάτω εκεί που θα μπορούσε να με βλάψει. Συνέχιζα να πιστεύω πως θα ερχόταν ο σωστός άνεμος ή ένα ρεύμα που θα έφερνε πίσω στην ακτή».

Η οικογένειά της συνειδητοποίησε πως κάτι δυσάρεστο συνέβαινε στις 7 μ.μ. όταν δεν επέστρεψε από το ραντεβού της στο σπα – μέχρι τότε η Όλγα ήταν ήδη 4 ώρες στη θάλασσα. Τα πράγματά της, συμπεριλαμβανομένου του πορτοφολιού της, βρέθηκαν στην παραλία.

«Αυτή ήταν η αρχή του εφιάλτη μας» δήλωσε η Γιούλια, τηλεοπτική παραγωγός. Η πήγε στο και πολλά σκάφη βγήκαν προς αναζήτησή της. «Δεν ήταν δυνατή η χρήση μικρών σκαφών κοντά στην ακτή επειδή ο καιρός ήταν κακός, υπήρχε καταιγίδα». Τους είπαν ότι θα χρησιμοποιούσαν ελικόπτερο, αλλά μόνο το επόμενο . Και η Γιούλια ήταν σε πανικό. «Μας είπαν να περιμένουμε, να ηρεμήσουμε» είπε. «Όμως τους έκανα συνεχώς ερωτήσεις και τα στατιστικά στοιχεία δεν ήταν ενθαρρυντικά – 10 με 20 τουρίστες πεθαίνουν κάθε χρόνο στη θάλασσα στην Κρήτη».

Άρχισε να κάνει νοσηρές ερωτήσεις. «Ρώτησα πόσο συχνά βρίσκουν τους ανθρώπους ή το πτώμα τους ή αν απλά οι άνθρωποι χάνονται και δεν βρίσκεται τελικά τίποτα. Ήθελα να ξέρω πόσο γρήγορα ένα πτώμα έρχεται στην επιφάνεια του νερού».

Πηγή: iefimerida.gr