Η συνταγή είναι από το δίγλωσσο blog της Εύης Σκούρα The Healthy Cook
Μερίδες: 20 περίπου μπισκότα
Υλικά:
- 1 και 1/3 φλυτζάνια (100 γρ.) νιφάδες βρώμης
- 1 φλυτζάνι (100 γρ.) αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι
- 1/3 φλυτζανιού (50 γρ.) ζάχαρη καρύδας*
- 1/2 φλυτζάνι (110 γρ.) λάδι καρύδας**
- 1 κουταλάκι baking powder
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1 και ½ κουταλιά κοπανισμένος λιναρόσπορος (προαιρετικό)
- ¼ φλυτζανιού (60 ml) γάλα 2% λιπαρά
Εκτέλεση:
Βάλτε τις νιφάδες βρώμης στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τις για 2-3 δευτερόλεπτα για να αλεστούν ελαφρώς. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γάλα και ανκατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, 10 δευτερόλεπτα περίπου.
Προσθέστε το γάλα, λίγο λίγο μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται η ζύμη. Πιθανότατα να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε όλο.
Βγάλτε τη ζύμη από τον επεξεργαστή, πλάστε την με τα χέρια σας μια – δυο φορές και κάντε τη μια μπάλα. Τυλίχτε την με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και βάλτε την στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 °C, στον αέρα, και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κόλλες αντικολλητικό χαρτί και με έναν πλάστη ανοίξτε τη σε πάχος 6 χιλιοστών περίπου.
Κόψτε τα μπισκότα με ένα κουπ-πατ διαμέτρου 6 εκατοστών και τοποθετήστε τα πάνω στο ταψί. Ψήστε τα για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες τους. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Kαλή επιτυχία!