Παιδί και Facebook: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς!

Παιδί και . Εσείς ως γονείς μπορείτε να λάβετε θέση και να προλάβετε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις!

 

Τα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αν παρατηρήσει κανείς γύρω του θα δει ότι ο κάθε άνθρωπος κρατάει ένα κινητό στο χέρι και συνομιλεί με διαδικτυακούς χρήστες στο facebook και στο twitter.

Παιδί και Facebook: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς! social media

 Το απογοητευτικό όμως της υπόθεσης είναι ότι αυτό δεν το κάνουν μόνο οι ενήλικες, αλλά και τα  παιδιά που αντί να παίζουν με επια ή να αθλούνται,  παίζουν με τα tablets που υπάρχουν στο σπίτι. Μάλιστα στην εφηβεία, ένα μεγάλο μέρος των παιδιών κάνει facebook πράγμα που θεωρείται επικίνδυνο από τους ειδικούς αν δεν τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα. Εσείς ως γονείς μπορείτε να λάβετε θέση και να προλάβετε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις!

Καθορίστε συγκεκριμένα τις ώρες που θα χρησιμοποιεί το facebook ή το κινητό κατόπιν συμφωνίας μαζί του. Χωρίς όμως να είστε πολύ αυστηροί μαζί του γιατί τότε θα έχετε να αντιμετωπίσετε και την αντίδρασή του.

Δώστε του τη δυνατότητα να επιλέξει το ίδιο πότε θέλει να αφιερώνει χρόνο στην επικοινωνία με τους φίλους του. Για παράδειγμα, αφού ολοκληρώσει τα μαθήματά του μπορεί να χρησιμοποιεί το facebook ή το τηλέφωνο για 30 λεπτά ή παραπάνω ανάλογα με την συνεννόησή σας. Όσο πιο ξεκάθαρη είστε μαζί του εξ'αρχής, τόσο καλύτερα. 

Μη λογοκρίνετε το περιεχόμενο των συνομιλιών του παιδιού. Ακόμη κι αν πιστεύετε βαθύτατα ότι συζητιούνται «ανοησίες», δεν έχετε δικαίωμα να παρεμβαίνετε στις συνομιλίες του. Με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να δημιουργήσετε αρνητικό κλίμα και ρήγμα στις σχέσεις σας.