Συνταγή για Φαλάφελ!

Πεντανόστιμη συνταγή για από την .

Συνταγή για Φαλάφελ! φαλάφελ ρεβύθια Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 250 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ.
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο για το ταψί
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι

Για το σερβίρισμα:

Εκτέλεση:

Από την προηγούμενη ήμερα μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο να φουσκώσουν. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Τα βάζουμε σε μπολ.

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τη σόδα, το αλεύρι και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα προσθέτουμε στα πολτοποιημένο ρεβίθια, προσθέτουμε και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και ανακατεύουμε με κουτάλι το μίγμα. Με το κουτάλι παίρνουμε κουταλιές μίγμα. Τους δίνουμε σχήμα μεγάλου πλακέ κεφτέ. Τα βάζουμε σε λαδωμένο αντικολητικό ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200ºC, για 15′ τα αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ περίπου επιπλέον μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε με αραβικές πίτες, γιαούρτι, η σάλτσα ντομάτας.